ProtoSpace 2020

Het toegepaste karakter van ProtoSpace, de zichtbaarheid die gerealiseerde projecten oplevert naar de buitenwereld en de kansen die het geeft om daadwerkelijk samen te werken met bedrijven sluiten aan bij de strategische doelstellingen van de HU. Projecten waar het ‘maken’ een belangrijke rol speelt, zijn aantrekkelijk voor studenten en verbetert zichtbaar het onderwijs in aansluiting op de beroepspraktijk. De komende jaren zal gewerkt worden aan integratie van de werkwijze van ProtoSpace binnen de HU.

Dit project, ProtoSpace 2020, is een eerste stap. Het geeft de HU de mogelijkheid om de genoemde ervaring op te doen en de voorgestelde vernieuwing door te voeren en de samenwerkingen te optimaliseren door deze te verbreden en inhoudelijk te realiseren en te borgen. De aanpak voor dit plan is op de typerende wijze van ProtoSpace: leren en ontwikkelen door te doen in een open netwerk. Vanaf de start van het project wordt gewerkt met pilots (concrete innovatie vragen uit de industrie) om de doelen te behalen. Samen met ProtoSpace wordt ervoor gezorgd dat daadwerkelijk inhoudelijk aan innovatie vragen wordt gewerkt. Essentieel daarvoor is de samenwerking met verschillende opleidingen en verschillende kenniscentra en dat de samenwerking met de professionele praktijk daarin meegaat.

 

Deelnemende opleidingen:

 • Instituut voor beweegingsstudies

 • Instituut voor ICT

 • Instituut voor communicatie

 • Institute for design and engineering

 • Instituut voor media

Deelnemende kenniscentra:

 • Leren en innoveren (lectoraat co-design)

 • Gezond en duurzaam leven (lectoraat microsysteemtechnologie)

Transform-CE 

Plastic voor eenmalig gebruik: eigenlijk is dat niet meer van deze tijd. Het veroorzaakt enorme vervuiling. Het Europese project TRANSFORM-CE wil met twee innovatieve technologieën het afgedankte kunststof toch weer omzetten naar hoogwaardige producten. Studenten zullen onderzoek doen naar

1.       Marktverkenning voor circulaire plastic producten.

2.       Onderzoek naar producteigenschappen van 3d geprinte producten, geprint met gerecycled plastic.

Avicenna:Health Hack

Avicenna Health Hackathon werd gehouden in het weekend van 15-16 februari. Door 50 deelnemers werd er gewerkt aan innovaties voor de gezondheids sector, het thema van dit jaar was ‘the aging population’. ProtoSpace was samen met de werkplaats van de HU geopend voor het maken van prototypes. Ook dit jaar had de winnaar een werkend prototype gemaakt om de jury van het nut en de potentie van het idee te overtuigen.

Wonen 3.0

Wonen3.0 (onderdeel van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities) formuleert samen met het bedrijfsleven uitdagende vraagstukken en organiseert hierbij de zogenoemde “challenges” . Momenteel draait de challenge Van Schapenwei tot ultiem studentgebouw, waarin studenten door opdrachtgevers Jebber en Stichting Studentenhuisvesting Utrecht uitgedaagd worden om slimme, innovatieve ideeën te bedenken voor het nieuw geplande studentgebouw High Five op het Utrecht Science Park. De studentteams werken hierbij samen met opdrachtgevers Jebber en SSH, docenten en experts. ProtoSpace ondersteunt de teams in het traject en verzorgt een digitale masterclass voor de betrokkenen over prototypen. Op 19 juni zijn de presentaties, waarbij ProtoSpace ook onderdeel van de jury is.

Openingstijden

Ma - Vrij

09:00 - 17:00

Open inloop

Dinsdag

13:30 - 16:30

Donderdag

09:30 - 16:30

CONTACT 

Adres

Padualaan 99

3584 CH

Utrecht

030 - 223 08 75

info@protospace.nl

Route naar ProtoSpace

ProtoSpace mede mogelijk gemaakt door

 • LinkedIn - Black Circle
 • Twitter - Black Circle
 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
Web-logo ProtoSpace.png