Openingstijden

Ma - Vrij

09:00 - 17:00

Open inloop

Dinsdag

13:30 - 16:30

Donderdag

09:30 - 16:30

CONTACT 

Adres

Padualaan 99

3584 CH

Utrecht

030 - 223 08 75

info@protospace.nl

ProtoSpace mede mogelijk gemaakt door

Projecten

ProtoSpace heeft voor Smooq Alert het eerst prototype ontwikkeld waarmee verschillende datastromen die kunnen duiden op de aanwezigheid van een of meerdere rokende personen gelogd en geanalyseerd kunnen worden. Hiervoor heeft ProtoSpace hard- en software ontwikkeld voor het uitlezen en loggen van de verschillende sensoren.   

Smooq Alert

Voor de startup Airshade is ProtoSpace bezig met de ontwikkeling een innovatief automatisch energiezuinig zonweringsysteem. Dit systeem werkt puur en alleen door de hitte van de zon welke er voor zorgt dat de zonwering opent en sluit. Weer een mooi project waarin we zo snel mogelijk naar een fysiek prototype willen gaan om te kunnen gaan evalueren en itereren om tot een werkend nieuw model te komen.

Airshade

ProtoSpace helpt de deelnemers bij het realiseren van hun ideeën door met een helpende hand het lab open te stellen en actief mee te denken naar oplossingen.

De week van het nachtkastje

In een 3 uur durende Co-Design sessie
prototypen de studenten van Scompany
verschillende opties om uiteindelijk tot een eerste 1 op 1 prototype te komen.

Scompany

Voor de BIM bouw beurs, een mega HardHat met Hololens gemaakt. De bezoekers konden een spel spelen met een echte hololens. De stroboscoop gaf aan wie er gewonnen had. 

Holo lens

Samen met ProtoSpace hebben een groep studenten een laatste concept verder uitgewerkt voor de Innovatie Challenge Mobiliteit. Nederland wordt steeds drukker, meer mensen willen of moeten zich verplaatsen, wat heeft dat tot gevolg. Moet de overheid straks bepalen hoe en wanneer je reist?                                           

Hogeschool Utrecht

Bij ProtoSpace houden we van experimenteren, prototypen, testen en verbeteren. Zo hebben we voor Medialab Setup een robuuste versie van het eerste prototype van de “Verzuilingstinder” museum installatie doorontwikkeld voor de expositie van het Algoritmisch Historisch Museum

Button dispenser

Met behulp van de waterstraalsnijder zilver snijden om zo een prachtig servies te realiseren.

Gabri Schumacher

Voor stichting Parkinson hebben we objecten in brons 3D-geprint.De objecten zijn ontworpen op basis van de hersengolven en visualiseerden zo de impact die Parkinson op hun leven heeft.                                    

Printed by Parkinson

Samenwerking tussen UU Dierengeneeskunde en ProtoSpace, hoe een custom hoefijzer te ontwerpen.

UU

Dierengeneeskunde

De week van het nachtkastje is voorbij, er is gebrainstormd over dat ene idee en geleerd hoe je dit kunt maken met de machines van ProtoSpace. Hier kijken we nog even terug en genieten van de toffe projecten die er gemaakt zijn en waarbij het lab en de mensen van ProtoSpace ervoor heeft gezorgd dat ze er zijn gekomen in zo'n korte tijd!

De week van het nachtkastje

Om binnen een paar maanden een pottenbakrobot te kunnen bouwen hebben we al onze expertise mooi toe kunnen passen.  

Pottenbak robot

Tijdens een Co-Design sessie mallen 3D CNC frezen uit hardhout om glas in te blazen.

Rudolf Laane

We willen dolgraag naar productie toe en zijn druk bezig die ambities vorm te geven.” ProtoSpace maakt deel uit van de kleine R&D-groep. “Want onze technologische ontwikkelingen gaan door.”                     

Be-Rex

Voor de Utrecht Summerschool bio-fabrication geeft ProtoSpace elk jaar een dag hands on workshop over 3D-printing. Alle aspecten van co-design tot het tweaken van machines komt aan de orde.

Summerschool

  • Twitter - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
ProtoSpace-Web-logo.png