Projecten

Studio Uitbundig

Om een on- en offline campagne voor een aantal gemeenten, die graag hun duurzame ambities in 2050 willen behalen, gaat het bord gebruikt worden bij het introduceren van een nieuwe manier van afvalscheiden.Via het bord wil Studio Uitbundig op beeld zichtbaar maken dat de ambities overal in terug te vinden zijn. Door inwoners het bord vast te laten houden laten ze zien een cruciaal onderdeel te zijn van de ambities.Het bord van 70x30 is gemaakt middels de lasersnijder.

Classic Competition

Een draagarm voor een klassieke Ford Escort. Ze gebruiken bij het restaureren originele onderdelen. Nu was dat met deze draagarm niet mogelijk. Na het 3D ontwerpen en test printen is de arm uit aluminium gefreesd.  

Transform-CE

Eerste testprint van een snel experiment om niet met filament te printen maar direct met korrels. In dit geval industrieel gerecycled PP met glasvezels. Het printen gaat redelijk goed, maar de hechting op het bed is heeeeeel slecht. Hot glue is dan je grote vriend. Meer ontwikkelingen binnenkort voor het Transform-CE project.

Sterk Techniek

Onderwijs

Alle VMBO scholen in Utrecht gaan vanaf volgend jaar techniek onderwijs geven. Voor deze scholen biedt ProtoSpace ondersteuning in het aanschaffen van de juiste apparatuur en geeft ProtoSpace adviezen voor het opzetten van nieuwe werkplaatsen. Vanzelfsprekend wordt nu ook rekening gehouden met de laatste RIVM richtlijnen zodat praktijkonderwijs zoveel mogelijk door kan blijven gaan. ProtoSpace denkt ook mee over het lesprogramma voor het vak innovatie en prototyping zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de nieuwe werkplaatsen. Meer informatie vind je hier.

Faculteit Rechten

De studenten van de deeltijdstudie rechten doorlopen een Design Thinking proces om problemen te tackelen die zij op het werk tegenkomen. 

We hebben bij ProtoSpace in een dag verschillende prototypes gemaakt om zo de oplossingen te kunnen testen op de werkvloer. 

Airshade

Voor de startup Airshade is ProtoSpace bezig met de ontwikkeling een innovatief automatisch energiezuinig zonweringsysteem. Dit systeem werkt puur en alleen door de hitte van de zon welke er voor zorgt dat de zonwering opent en sluit. Weer een mooi project waarin we zo snel mogelijk naar een fysiek prototype willen gaan om te kunnen gaan evalueren en itereren om tot een werkend nieuw model te komen.

UU

Dierengeneeskunde

Samenwerking tussen UU Dierengeneeskunde en ProtoSpace, hoe een custom hoefijzer te ontwerpen. Dit wordt gedaan door middel van digital manufacturing.            

Scompany

In een 3 uur durende Co-Design sessie
prototypen de studenten van Scompany
verschillende opties om uiteindelijk tot een eerste 1 op 1 prototype te komen.

Rudolf Laane

Tijdens een Co-Design sessie mallen 3D CNC frezen uit hardhout om glas in te blazen.

Be-Rex

We willen dolgraag naar productie toe en zijn druk bezig die ambities vorm te geven.” ProtoSpace maakt deel uit van de kleine R&D-groep. “Want onze technologische ontwikkelingen gaan door.”                     

Summerschool

Voor de Utrecht Summerschool bio-fabrication geeft ProtoSpace elk jaar een dag hands on workshop over 3D-printing. Alle aspecten van co-design tot het tweaken van machines komt aan de orde.

Instructables wedstrijd

Instructables heeft verschillende wedstrijden lopen. Voor de CNC wedstrijd konden we de workflow van Fusion 360 wat betreft het frezen goed testen. Dit deden we normaal in V-carve.

Willen jullie stemmen op onze inzending.

Quest project - Amphibious Home

Studenten van de HU hebben de volgende vraag beantwoord.

"Hoe kan je het ontwerp van een klimaatadaptief huis uitbouwen tot een werkend, high fidelity schaalmodel, zodat het publiek een duidelijk beeld krijgt hoe het huis in die toekomst kan functioneren?"  

Om tot het schaalmodel te komen hebben ze gebruik gemaakt van de expertise en machines van ProtoSpace

Dutch Shoe Academy

We geven nu online workshops. Een leuke uitdaging om het hands-on werken. Waar ProtoSpace toch bekend om staat, te kunnen waarborgen.

Binnenkort gaan we de studenten van de Dutch Shoe Academy een workshop lasersnijden en 3D printen geven. Zodat zij dit toe kunnen passen in de ambacht van schoenen ontwerpen. 

Triadontic

Tandarts en CEO van Triadontic heeft contact opgenomen met ProtoSpace wat betreft de tekorten aan bescherming waar tandartsen momenteel mee kampen. Het doel is een 3D geprint mondkapje te maken welke geprint kan worden op een standaard FDM 3D printer. Het mondkapje wordt gedragen over een bestaand masker en kan worden gesteriliseerd in een autoclaaf, hierdoor is het vaker te gebruiken.                        

Printed by Parkinsons

Het Duitse nationale Parkinson Foundation heeft de collectie en het project geadopteerd om zo meer bewustzijn te creëren voor de ziekte. 

De Foundation wil twee camera's uitreiken als award.

Aan ons de vraag of we er nog twee willen maken.

Wat we uiteraard graag doen.

Avicenna:Health Hack

Tijdens het Avicenna:Health Hack weekend 15-16 februari komen er deelnemers met verschillende achtergronden en uit verschillende landen, innoveren voor de gezondheids sector. ProtoSpace stelt haar expertise beschikbaar om zo tot tastbare prototypes te komen.

Smooq Alert

ProtoSpace heeft voor Smooq Alert het eerst prototype ontwikkeld waarmee verschillende datastromen die kunnen duiden op de aanwezigheid van een of meerdere rokende personen gelogd en geanalyseerd kunnen worden. Hiervoor heeft ProtoSpace hard- en software ontwikkeld voor het uitlezen en loggen van de verschillende sensoren.   

Hogeschool Utrecht

Samen met ProtoSpace hebben een groep studenten een laatste concept verder uitgewerkt voor de Innovatie Challenge Mobiliteit. Nederland wordt steeds drukker, meer mensen willen of moeten zich verplaatsen, wat heeft dat tot gevolg. Moet de overheid straks bepalen hoe en wanneer je reist?                                           

Button dispenser

Bij ProtoSpace houden we van experimenteren, prototypen, testen en verbeteren. Zo hebben we voor Medialab Setup een robuuste versie van het eerste prototype van de “Verzuilingstinder” museum installatie doorontwikkeld voor de expositie van het Algoritmisch Historisch Museum. 

Holo lens

Voor de BIM bouw beurs, een mega HardHat met Hololens gemaakt. De bezoekers konden een spel spelen met een echte hololens. De stroboscoop gaf aan wie er gewonnen had. 

Masterclass Just prototype it!

De internationale Summerschool in Utrecht is dit jaar veranderd in een digitaal platform. Er zijn veel webinars gegeven en een aantal masterclasses. 

ProtoSpace heeft woensdag 12 augustus een masterclass gegeven over prototyping en de voordelen hiervan. Dit hebben we gedaan aan de hand van cases waar we momenteel aan werken of die al afgerond zijn. 

Co-Design

Vanwege het Covid-19 virus ging een heide-dag van Co-Design niet door. Om de onderzoekers toch te kunnen stimuleren kregen we de vraag of we springtouwen konden graveren. Uiteraard, we hebben het logo van Co-Design deels op de kopsekant en deel op het grip gedeete gegraveerd met de lasersnijder.

UU

Dierengeneeskunde

De Corona Crisis brengt ook goede test resultaten. De paarden hebben langer op de hoefschoenen gelopen. En door kleur lagen in de 3D print aan te brengen is het slijtage patroon erg goed te zien. Wat veel informatie geeft over hoe de paarden lopen. 

Avicenna Health Hackathon

In het weekend van 15-16 februari was de Avicenna Health Hackathon. Tijdens deze hackathon werd er gewerkt aan innovaties voor de gezondheids sector. Vorig jaar werd er mooi zichtbaar dat een prototype ook hier werkt: de drie winnaars hebben samen met ProtoSace een fysiek prototype gemaakt.

Malcolm Halfuid

De Body Sensor Array is een sensor array ontwikkeld voor Malcom Halfuid. Malcolm kan door middel van meditatie op plaatsen van het lichaam de lichaamstemperatuur lokaal laten toenemen. Om dit te kunnen meten en aantonen heeft ProtoSpace sensoren ontwikkeld welke in een array aan het lichaam bevestigd kunnen worden en tot op 0.1 graad Celsius nauwkeurig de lichaamstemperatuur kunnen meten.

Pottenbak robot

Om binnen een paar maanden een pottenbakrobot te kunnen bouwen hebben we al onze expertise mooi toe kunnen passen.  

De week van het nachtkastje

De week van het nachtkastje is voorbij, er is gebrainstormd over dat ene idee en geleerd hoe je dit kunt maken met de machines van ProtoSpace. Hier kijken we nog even terug en genieten van de toffe projecten die er gemaakt zijn en waarbij het lab en de mensen van ProtoSpace ervoor heeft gezorgd dat ze er zijn gekomen in zo'n korte tijd!

Gabri Schumacher

Met behulp van de waterstraalsnijder zilver snijden om zo een prachtig servies te realiseren.

Printed by Parkinson

Voor stichting Parkinson hebben we objecten in brons 3D-geprint.De objecten zijn ontworpen op basis van de hersengolven en visualiseerden zo de impact die Parkinson op hun leven heeft.                                   

De week van het nachtkastje

ProtoSpace helpt de deelnemers bij het realiseren van hun ideeën door met een helpende hand het lab open te stellen en actief mee te denken naar oplossingen.

Openingstijden

Ma - Vrij

09:00 - 17:00

Open inloop

Dinsdag

13:30 - 16:30

Donderdag

09:30 - 16:30

CONTACT 

Adres

Padualaan 99

3584 CH

Utrecht

030 - 223 08 75

info@protospace.nl

Route naar ProtoSpace

ProtoSpace mede mogelijk gemaakt door

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Web-logo ProtoSpace.png