Mechatronica

Het ontwikkelen en maken van mechatronische oplossingen is waar deze tak van ProtoSpace zich op richt. Hier worden 3D (Cad) modellen ontworpen en ge-engineerd, wordt elektronica bedacht en gemaakt en geprogrammeerd zodat de gehele machine gaat werken.

 

Aanpak;

De aanpak van projecten kenmerken zich door een Agile Prototyping manier van werken; doordat er in-house kan worden geprototyped wordt er inzicht gecreëerd en kunnen er meerdere iteraties gemaakt worden wat leidt tot snellere productontwikkeling.

 

Wat kan ProtoSpace o.a. voor jou betekenen:

- Van 3D (Cad) ontwerp tot in-house gefreesd, gelaserd of geprint product of prototype

- Integratie van verschillende disciplines, samenbouw van producten en machines, zowel op het gebied van mechanica, elektronica als programmering

- Ontwikkeling en productie van elektronica en PCB's

- Programmering van elektronica 

Projecten met deze expertise

Voor de startup Airshade is ProtoSpace bezig met de ontwikkeling een innovatief automatisch energiezuinig zonweringsysteem. Dit systeem werkt puur en alleen door de hitte van de zon welke er voor zorgt dat de zonwering opent en sluit. Weer een mooi project waarin we zo snel mogelijk naar een fysiek prototype willen gaan om te kunnen gaan evalueren en itereren om tot een werkend nieuw model te komen.

ProtoSpace heeft voor Smooq Alert het eerst prototype ontwikkeld waarmee verschillende datastromen die kunnen duiden op de aanwezigheid van een of meerdere rokende personen gelogd en geanalyseerd kunnen worden. Hiervoor heeft ProtoSpace hard- en software ontwikkeld voor het uitlezen en loggen van de verschillende sensoren.   

ProtoSpace helpt de deelnemers bij het realiseren van hun ideeën door met een helpende hand het lab open te stellen en actief mee te denken naar oplossingen.

Tijdens het Avicenna:Health Hack weekend 15-16 februari komen er deelnemers met verschillende achtergronden en uit verschillende landen, innoveren voor de gezondheids sector. ProtoSpace stelt haar expertise beschikbaar om zo tot tastbare prototypes te komen.

Bij ProtoSpace houden we van experimenteren, prototypen, testen en verbeteren. Zo hebben we voor Medialab Setup een robuuste versie van het eerste prototype van de “Verzuilingstinder” museum installatie doorontwikkeld voor de expositie van het Algoritmisch Historisch Museum

Om binnen een paar maanden een pottenbakrobot te kunnen bouwen hebben we al onze expertise mooi toe kunnen passen.  

We willen dolgraag naar productie toe en zijn druk bezig die ambities vorm te geven.” ProtoSpace maakt deel uit van de kleine R&D-groep. “Want onze technologische ontwikkelingen gaan door.”                     

Openingstijden

Ma - Vrij

09:00 - 17:00

Open inloop

Dinsdag

13:30 - 16:30

Donderdag

09:30 - 16:30

CONTACT 

Adres

Padualaan 99

3584 CH

Utrecht

030 - 223 08 75

info@protospace.nl

Route naar ProtoSpace

ProtoSpace mede mogelijk gemaakt door

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Web-logo ProtoSpace.png