Machines

Lasersnijder

Zoals een printer met inkt op papier drukt, zo snijdt en graveert de lasersnijder een ontwerp met een laser in vlakke materialen, zoals hout, karton, perspex, textiel en rubber. Lasersnijden hoort onder Rapid Prototyping: je kunt snel en goedkoop prototypes maken. Daarnaast is lasersnijden ook zeer geschikt voor het maken unieke producten, eventueel in serie.

3D printer

De 3D-printer maakt van een digitaal ontwerp een tastbaar driedimensionaal object door het laagje voor laagje op te bouwen. Mede dankzij open source ontwikkeling zijn er nu betaalbare 3D-printers op de markt die de drempel voor Rapid Prototyping drastisch heeft verlaagd. Een goed voorbeeld is de in huis ontworpen Ultimaker. 3D-printen wordt veel toegepast bij productdesign, in de mode, architectuur, en in de medische wetenschap.

CNC frees

De CNC Frees freest een digitaal ontwerp uit hout of kunststof met een boor die in drie richtingen kan bewegen. Het is een geschikte techniek voor projecten met reliëf (2,5 D) en het bewerken voor groter en dikker materiaal dan de lasersnijder, zoals meubelplaten. De CNC frees biedt dus meer mogelijkheden dan de lasersnijder voor prototyping en productie, maar de bediening is ingewikkelder. Voor de veiligheid dien je eerst ervaring op te doen in de workshop CNC Frezen.

Vinylsnijder

Met de vinylsnijder kun je stickermateriaal snijden om de bedrijfsauto of pand van reclame te voorzien. Deze machine snijdt de vector tekening uit één kleur materiaal. Door middel van applicatie folie kun je de uitgesneden sticker goed mee naar huis nemen.

3D scanner

Het is niet altijd nodig een object in 3D na te tekenen. 3D scannen kan een goede snelle oplossing zijn. Ook is het leuk om jezelf als persoon in te scannen.

Wil je een machine huren kijk even bij werkplekverhuur in onze agenda.

Of bel ons op 030 - 223 08 75

Openingstijden

Ma - Vrij

09:00 - 17:00

Open inloop

Dinsdag

13:30 - 16:30

Donderdag

09:30 - 16:30

CONTACT 

Adres

Padualaan 99

3584 CH

Utrecht

030 - 223 08 75

info@protospace.nl

Route naar ProtoSpace

ProtoSpace mede mogelijk gemaakt door

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Web-logo ProtoSpace.png