Embedded Software

ProtoSpace heeft de expertise in huis voor de ontwikkeling van embedded prototypen van elektronisch ontwerp tot de firmware (de software waar een embedded systeem op draait).

 

Uiteraard is het niet altijd nodig om (direct) een toegepast systeem te ontwikkelen. In veel gevallen is het sneller en eenvoudiger om een bestaand ontwikkel platform te gebruiken. Wij hebben uitgebreide ervaring met de meeste gangbare platformen zoals Arduino, Teensy, RasperryPi, RaspberryPi Compute, BeagleBone, Gumstix etc.. Zo is voor bijvoorbeeld de Pottenbak Robot van SETUP gekozen voor de RaspberryPi met een eigen ontwikkeld shield voor de aansturing.

 

Waar een bestaande oplossing niet mogelijk of gewenst is bieden wij ontwikkeling op maat. De meeste hardware prototypen kunnen wij zelf produceren.

Ontwerpen zijn over het algemeen gebaseerd op AVR, PIC of Cortex-M* microcontrollers.

Projecten met deze expertise

Malcom Halfuid

De Body Sensor Array is een sensor array ontwikkeld voor Malcom Halfuid. Malcolm kan door middel van meditatie op plaatsen van het lichaam de lichaamstemperatuur lokaal laten toenemen. Om dit te kunnen meten en aantonen heeft ProtoSpace sensoren ontwikkeld welke in een array aan het lichaam bevestigd kunnen worden en tot op 0.1 graad Celsius nauwkeurig de lichaamstemperatuur kunnen meten.

Setup

Bij ProtoSpace houden we van experimenteren, prototypen, testen en verbeteren. Zo hebben we voor Medialab Setup een robuuste versie van het eerste prototype van de “Verzuilingstinder” museum installatie doorontwikkeld voor de expositie van het Algoritmisch Historisch Museum

Pottenbakrobot

Om binnen een paar maanden een pottenbakrobot te kunnen bouwen hebben we al onze expertise mooi toe kunnen passen.  

Smooq Alert

ProtoSpace heeft voor Smooq Alert het eerst prototype ontwikkeld waarmee verschillende datastromen die kunnen duiden op de aanwezigheid van een of meerdere rokende personen gelogd en geanalyseerd kunnen worden. Hiervoor heeft ProtoSpace hard- en software ontwikkeld voor het uitlezen en loggen van de verschillende sensoren.   

Openingstijden

Ma - Vrij

09:00 - 17:00

Open inloop

Dinsdag

13:30 - 16:30

Donderdag

09:30 - 16:30

CONTACT 

Adres

Padualaan 99

3584 CH

Utrecht

030 - 223 08 75

info@protospace.nl

Route naar ProtoSpace

ProtoSpace mede mogelijk gemaakt door

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Web-logo ProtoSpace.png