Be-Rex 

Ondernemer en uitvinder Pim Bekking kende geen eenvoudige start.
Maar nu gaat het goed – méér dan goed met zijn nieuwe bedrijf Be-Rex.
Het eerste prototype van de mini-generator die hij ontwikkelde, staat in de startblokken. ProtoSpace hielp Be-Rex de stap te zetten van idee naar prototype.

 

Het begint allemaal in 2010, als uitvinder Pim Bekking een nieuwe technologie bedenkt waarmee je superkleine generatoren kunt maken. “Bij bouwmarkten kun je een draagbare generator kopen”, vertelt Bekking. “Normaal gesproken bestaat zo’n generator uit een motor, die met een as is gekoppeld aan een dynamo voor de productie van elektriciteit. Onze architectuur is enkelvoudig en maakt daarmee veel onderdelen overbodig.” Dat scheelt ontzettend veel in grootte én gewicht. Met een kleine generator kun je bijvoorbeeld een elektrische auto langer laten rijden. “Zo’n auto kent een range van circa 200 kilometer. Daarna is de batterij leeg en staat-ie stil. Met onze mini-generator, die in het voertuig past, kun je de batterij vullen. Daarmee is het bereik van de auto groter dan normaal.” De technologie om kleine generatoren te maken, is gepatenteerd. “We zijn uniek met deze nieuwe baanbrekende technologie.”

www.be-rex.eu

Werkende prototypes

De gang van concept naar productontwikkeling gaat in eerste instantie met horten en stoten. “Bedenken is makkelijker dan maken”, aldus Bekking. “Ik heb de technologie bedacht, maar ik kan het zelf niet omzetten naar een product.” De ondernemer is met zijn idee naar verschillende ingenieursbureaus gegaan met de vraag om prototypes te bouwen. Bekking: “Maar dat werkte niet.

“Ze hadden veel te veel gedetailleerde informatie nodig voor het maken een prototype.“

Ze keken met een te gedetailleerde blik naar de technologie. Ingenieursbureaus zijn gericht op productontwikkeling. Conceptuele ontwikkelingen zijn iets heel anders, daar ontbreken productdetails.”

Openingstijden

Ma - Vrij

09:00 - 17:00

Open inloop

Dinsdag

13:30 - 16:30

Donderdag

09:30 - 16:30

CONTACT 

Adres

Padualaan 99

3584 CH

Utrecht

030 - 223 08 75

info@protospace.nl

Route naar ProtoSpace

ProtoSpace mede mogelijk gemaakt door

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Web-logo ProtoSpace.png